AMP (AMP) Protokolü Nedir?

Amp protokolü, ağ kullanıcıları için stake teminatı sağlayan ve varlıklarının velayetini sağlayan ilk proje oldu. Bu kılavuzda bununla ilgili daha fazla bilgi edinin.

Amp (AMP), herhangi bir aktarım için anında, doğrulanabilir güvenceler sağlayan açık kaynaklı bir teminat Ethereum tabanlı protokoldür. Amp ile farklı kullanım durumları için güvenli işlemler yapmak mümkündür. Amp, kripto para birimi işlemlerinin merkezi olmayan teminatlandırılmasını sağlamak için geliştirildi. Teminatlı AMP belirteçleri, belirli bir aktarım için fikir birliği sağlandığında serbest bırakılır. İşlem tamamlanmadığında değer sağlar. AMP belirteci, güvenliğe ve tersine çevrilebilirliğe öncelik verir. AMP, fiat para birimi veya diğer dijital para birimleri için satın alınabilir ve satılabilir.

AMP'nin çerçevesi, ödemeler, takas, borç verme, havale ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli finansal kullanım durumlarında varlık işlemlerinin hızını ve güvenliğini artırmak için yeni fırsatlar sunar. AMP ayrıca öğeden bağımsızdır. Amp'nin özellik seti, dijital veya fiziksel herhangi bir değer aktarımı biçimiyle evrensel olarak uyumludur ve bu nedenle herhangi bir varlık için anında, geri dönüşü olmayan işlemleri kolaylaştırmak için kullanılabilir. Jeton satın alınır, satılır, stake edilir ve onu kabul eden platformlarda işlemler için kullanılır.

Amp Protokolünün Geliştirilmesi

Amp protokolünün geliştirilmesi için gereken kredi, projeyi uygulamak için ConsenSys ekibiyle birlikte çalışan Flexa ekibine aittir. Flexa CEO'su Tyler Spalding, ekibin büyük ölçekte uygulanan yeniliklerin değerini tam olarak anlamak için platform üzerinde altı ay boyunca çalıştığını bildirdi.

Token Eylül 2020'de piyasaya sürüldü.

Projeler, işlemlerini korumak için Amp'i kullanabilir ve aktarımı anında ve kesintisiz olarak başlatabilen ve uygulayabilen ağlar oluşturabilir. Belirteç merkezi değildir, bu nedenle yeni varlıkları ve değer transferlerini entegre etme potansiyeli çok büyüktür. Normalde Amp, içerik oluşturucuların ve küratörlerin içeriklerini ödüllendirmeleri için tasarlanmıştır.

Amp'in birincil görevi ve hedefi, merkezi olmayan sektörün kredi verme sektöründeki yenilikleri hafifletmektir. Ayrıca, özellikle işletmeleri Amp'i benimseyenler veya ödeme yöntemlerine AMP jetonları entegre edenler için hızlı, anında, güvenli ve geri alınamaz işlemleri kolaylaştırmayı, geliştirmeyi, etkinleştirmeyi amaçlar.

Amp’nin Kilometre Taşları

Geliştirilmesinin ardından AMP tokeni, kilometre taşlarına ulaşmaya ve büyüme görmeye devam etti. Bu, fiyatına özgü bir durum değil, yalnızca kripto para biriminin fiyatına katkıda bulunan kurumsal destek açısından.

Çeşitli işletmeler, piyasaya sürülmesinden bu yana, ödeme için kabul edilebilir jetonlar arasına AMP'yi ekledi. anında, hızlı, güvenli ve geri alınamaz aktarımlar gerçekleştirme veya sunma gücü. Birçok borsada listelenmesi de şimdiye kadarki kilometre taşlarının bir parçası.

AMP'nin önde gelen ortaklarından biri, ağı içinde perakende ödemeleri güvence altına almak için AMP'yi temel teminat belirteci olarak kullanan Flexa'dır. Diğerleri ConsenSys, Coinbase (NASDAQ: COIN), Gemini, Bittrex,  Poloniex, Balancer, Dodo, Shishi, UniSwap, Bancor, Conflux, Cream, Flashstake, Moonswap, Loopring, Zapper,  zKSync, Chainlink ve Coingetto, Gemini'dir.

Flexa, dijital varlıkların evrensel olarak kabul edilmesini sağlamak için tasarlanmış bir ticari ödeme ağıdır. Değişimden daha düşük bir net maliyetle anında ve dolandırıcılık içermeyen işlemleri yetkilendirebilir. Ek olarak, Flexa, tipik bir check-out uzmanlığında ödeme yapılmasını sağlamak için mevcut satış noktası (POS) sistemleri ve çevrimiçi platformlarla yerel olarak entegre olur. Ayrıca, Flexa ağ SDK'sı izinsizdir. Mobil cüzdanlar veya uygulamalar, aktarım için benzersiz, birlikte çalışabilir yetkilendirme kodları oluşturabilir.

Flexa, AMP'nin geliştirilmesine katkıda bulundu. DeFi'ye olan amansız bağlılığını göstermek ve dünya çapındaki insanlar için ödemelere erişimi demokratikleştirecek yeni teknolojiler oluşturmak için AMP tokenini entegre eder. AMP jetonu, tamamen dijital bir ödeme ağındaki tüm işlemleri güvence altına almak için birincil teminattır.

Amp Protokolünün Teknik Temelleri

Amp'nin teknolojik temeli, sabit arz ve ilkel stake mekanizması gibi finansal ilkellerin basitliği ve şeffaflığındadır. Gelişmiş araçlardan, yeniden temellendirme mekanizmalarından yoksundur. Karmaşık algoritmik modeller de teknolojisinin merkezinde yer almıyor. Bunun yerine vurgu, daha iyi bir fayda yaratmak için kendi kendini idame ettiren parametrelere sahip, yüksek kalitede güvenilir teminat üzerindedir. Amp, teminat bölümleri ve teminat yöneticileri arasında doğrulanabilir teminat için basit ama evrensel bir arayüz sunar. Bölümler herhangi bir hesaba, uygulamaya veya işleme atanabilir ve doğrudan Ethereum blok zincirinde doğrulanan transferler için yöneticiler, değer transferini desteklemek için gerektiğinde bu bölümlerde teminatı engelleyebilen, serbest bırakabilen ve yeniden yönlendirebilen akıllı sözleşmeler sağlar.

AMP Token

Amp, herhangi bir değer aktarımı için anında, doğrulanabilir güvenceler sunan yeni dijital teminat simgesidir. Amp kullanarak, Flexa gibi ağlar, varlıklarla ilgili çok çeşitli kullanım durumları için işlemleri hızlı ve geri alınamaz bir şekilde güvence altına alabilir.

Amp, Ethereum üzerinde çalışan ERC20 uyumlu bir simgedir. Gaz için ödeme yapmak için Ether'i kullanarak, herhangi bir ERC20 uyumlu cüzdan kullanarak Amp jetonları gönderip alabilirsiniz.

Bu jeton çeşitli dijital varlık borsalarında mevcuttur. Bunlar arasında Poloniex, Gemini ve Bittrex vardır.

Amp'in Avantajları

Amp akıllı sözleşmeleri ConsenSys Diligence ve Trails of Bits gibi ünlü güvenlik şirketleri tarafından denetlenir. Platformun açık kaynak kodunun kontrol edilmesi ve üçüncü taraf uygulamasına veya bir platforma entegre edilmesi kolaydır.

Amp, ağ için varlıkları için stake teminatı sağlayan ve varlıklarının velayetini sağlayan ilk proje oldu. kullanıcılar. Bu nedenle, daha fazla ilgi görmesi ve benimsenmesi muhtemeldir.

Share