Bitcoin Taproot Nedir?

Kripto endüstrisi, meraklıların karşılaştığı bazı alışılmadık terimler göz önüne alındığında, anlaşılması kolay değildir. Bu terimlerden bazılarının daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla, önerilen bir Bitcoin yükseltmesi olan “Bitcoin Taproot” hakkında bilinmesi gereken her şeyi anlamanıza yardımcı olacak bir kılavuz sağladık.

Tüm kripto para birimlerinin kralı olan Bitcoin (BTC), kripto alanının performanslarını etkileyebilecek büyük bir güce sahiptir. Bu nedenle, önde gelen madeni para, endüstrinin büyümesini sürdürmeyi amaçlayan gerekli ilerlemeler için endişeleri artırdı. Bitcoin'in performansını ve potansiyellerini daha da yükseltmek amacıyla bazı yükseltmeler başlatıldı. Bu tür yükseltme mekanizmalarından biri de “Bitcoin Taproot”.

En önemlisi, amiral gemisi kripto para birimi için gelişmiş bir gizlilik ve güvenlik işlevine duyulan ihtiyaç kaçınılmaz olarak görülüyor. Bu nedenle, Bitcoin Taproot, sorunu temel olarak ele almak için yenilenmiştir. Daha doğrusu, Bitcoin Taproot, gizlilik ve akıllı sözleşmelerle ilgili olarak Bitcoin'in performansını temel olarak iyileştirmek için önerilen teknolojik bir yükseltmedir. Büyük ölçüde kripto para biriminin gizlilik ve güvenlik işlevlerine odaklanmıştır. Böylece Bitcoin ile yürütülen karmaşık işlemler anonim hale getirilir.

Bitcoin Ağında Taproot Nasıl Çalışır?

2018'de Taproot, Bitcoin çekirdek katkıcısı Gregory Maxwell tarafından tanıtıldı. Amacı, bir Bitcoin komut dosyasının görselliğini ne de birden fazla komut dosyasının birleşimini gizleyebilen bir tür mekanizma başlatmaktı.

Taproot ile, çoklu imzalar, zaman kilitleri ve benzerleri gibi belirli koşullar gerektiren her Bitcoin işlemi, tekli işlemler gibi görünme eğilimlerine sahiptir. Taproot, bir Bitcoin işleminin gerektirdiği karmaşık ve etkinleştirilmiş koşullar da dahil olmak üzere tüm koşulları gizleyerek yalnızca son etkinleştirilmiş koşulu bırakır. Başka bir deyişle, Bitcoin ağındaki Taproot'un işlevselliği, ister P2P ister akıllı sözleşme olsun, tüm işlem biçimlerinin ayırt edilememesini sağlama yeteneğine sahiptir.

Bitcoin blok zincirinin genel doğasına bakılmaksızın, Taproot, kripto para birimini özel yapma eğilimi. Özellikle, izinsiz giriş yapanların ağ üzerinde gerçekleştirilen işlemleri izleme yeteneğini reddeder. Yalnızca ilk gönderen ve son alıcıyla ilgili ayrıntıları gösterir.

Taproot, daha iyi verimlilik için birbirini tamamlayan Schnorr Signatures ve MAST gibi diğer benzer yükseltmelerle entegre olur.

Schnorr Signatures

Schnorr İmzalarının uygulanması olmadan, önerilen Taproot teknolojisinin özü kaçınılmaz olabilir. Schnorr Signatures, ağdaki işlemlerin birden çok komut dosyasını barındırmasına izin veren bir Bitcoin yükseltmesidir. Oldukça ilginç bir şekilde, Schnorr Signatures'ın işlevselliği burada bitmiyor, ilgili komut dosyalarını bir olmak için daha da birleştiriyor. Ayrıca, Bitcoin kullanıcılarına çeşitli cüzdanları kullanırken bile bir kez imzalama fırsatı verir.

Schnorr İmzalarını tanıtan ünlü bir kriptograf Claus Schnorr'du. Girişimin birincil amacı, bir bitcoin işlemindeki birden çok imzayı tek bir imzada toplamaktı.

MAST Solutions

Bitcoin Taproot'un başlangıcından önce, genellikle “Bitcoin MAST” olarak adlandırılan Merkelleştirilmiş Soyut Sözdizimi Ağacı fikri vardı.

MAST, Bitcoin için topu yuvarlayan bir yükseltmedir. Bitcoin için tüm iyileştirme önerisi süreci. Bu, Bitcoin işlemlerini yürütmek için kullanılan birden çok komut dosyasını ve bunların birleştirilme şeklini ifade eder. MAST, Bitcoin kullanıcılarına eğlenceli ve gelişmiş özellikler sunma eğiliminde olsa da, karmaşık harcama koşulları benimsendiğinde tehlikeye karşı savunmasızdır. Bu nedenle, ilgili işlemlerin gizliliğini tehlikeye atmak söz konusudur.

Bitcoin işlemlerini gerçekleştirmek için MAST kullanımıyla birlikte gelen gecikmeleri tamamlama çabalarıyla, taproot, bu karmaşık işlemlerin normal işlemler görünümünde görünmesini sağlamak için eşik imzaları sistemini tanıttı.

Öde-Öde- Taproot

Taproot yeniliği, genellikle Taproot için Pay olarak adlandırılan yeni bir komut dosyası türü fikrini ortaya çıkardı.

Ağ kullanıcılarının Schnorr ortak anahtarlarına ve Merkle ağacında sağlanan komut dosyalarına Bitcoin ödemeleri yapmaları için yer sağladığından Schnorr İmzalarını ve MAST'ı tamamlar.

Kullanıcılar, ortak anahtarlar için ödeme yapabilir. başlangıçta gizli tutmayı amaçladıkları yedekleme seçeneklerini saklayın.

Taproot'un Bitcoin'e sağladığı faydalar

Taproot, Bitcoin ağı için çok faydalıdır. Bu nedenle, geliştiricilerin büyük desteğini tetikledi.

Bitcoin Taproot'un işlevselliği, kullanıcıların belirli avantajlardan yararlanmasına olanak tanır. Sonuç olarak, Bitcoin için küresel coşku potansiyelini artırıyor.

  • Gizlilik. Taproot'un amaçlanan faydalarının anahtarı gizliliktir. Bu aynı zamanda yükseltmenin ana amacıdır. Taproot, Bitcoin'in genel yapısını özel hale getirecek bir yükseltmeye neden olma eğilimindedir.
  • Gelişmiş Güvenlik Avantajları. Bitcoin Taproot'un Schnorr Signatures ve MAST özellikleriyle bütünleşen özellikleri ile protokol, ağ üzerinde işlem yaparken güvenlik nedeniyle Bitcoin kullanıcılarına garanti veriyor. Bu yükseltmenin çıktısı, ağ şekillendirilebilir olmaktan çıkacağından, bitcoin kullanımıyla ilgili belirli güvenlik risklerinin azaltılmasına yardımcı olacaktır.
  • Daha Düşük İşlem Maliyeti. Bitcoin Taproot'un uygulanması, ağın işlemler için ihtiyaç duyacağı azaltılmış veri miktarı göz önüne alındığında daha az işlem maliyeti gerektirecektir. Anonimleştirme etkisi, blok zincirinin blok başına daha fazla işlemi barındırmasına neden olacaktır.

Sonuç

Bitcoin Taproot'un uygulanmasıyla birlikte gelen umut verici özellikler göz önüne alındığında, Kripto para biriminin benimsenmesi, hiçbir zaman ana akım benimsemeye ulaşabilir. Schnorr Signatures ile uygulanması, Bitcoin'in performansında etkileyici bir verimliliğe neden olacaktır.

Kullanıcılar işlemlerini daha az karmaşıklıkla istedikleri kadar gizli yapabilirler. Taproot, kripto alanında çok beklenen ve desteklenen bir amaçlanan yükseltmedir. Düğüm operatörleri arasındaki benimseme oranı, protokolün sektörde tam olarak ne kadar hızlı etkinleştirileceğini belirleyecektir.

Share