Boba Ağı (BOBA) Nedir?

Gaz ücretlerini azaltan, işlem hacmini iyileştiren ve akıllı sözleşmelerin yeteneklerini genişleten yeni nesil Ethereum Katman 2 İyimser Toplama ölçeklendirme çözümü Boba Network hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Katman 2 Ethereum ölçeklendirme ve artırma çözümü olan Boba Network (BOBA), akıllı sözleşme yeteneklerini destekler, gaz ücretlerini düşürür ve işlemleri iyileştirir. Boba Ağı, çalışma mekanizması ve kullanıcıların BOBA tokeninden ne beklemeleri gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Boba Ağı: Ethereum Ölçeklendirmesine İyimser Bir Yaklaşım

Eskiden OMGX olan Boba Ağı, ana ağ beta sürümü Ağustos 2021'de piyasaya sürülen bir Ethereum ölçeklendirme çözümüdür. Boba Ağının amacı, verimi artırmak, işlem ve hesaplama ücretlerini azaltmak ve Ethereum ağındaki akıllı sözleşme yeteneklerini geliştirmektir.

Boba, bu amaca ulaşmak için İyimser Toplamaları (OR'ler) kullanır. İyimser Toplamalar (OR'ler), sorgulanmadıkça işlemlerin geçerli olduğunu varsayan bir Katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. İşlemler sorgulanırsa kontrol edilebilir ve ardından hesaplama kullanılarak doğrulanabilir.

Boba Network, OMG Foundation'dan (eski adıyla OMG Network ve OmiseGo) ve blockchain ve yapay zeka altyapı şirketi Enya'dan destek alır. . İkincisi, Ethereum'un en eski Katman-2 çözümlerinden biri olan OMG'ye büyük katkıda bulunan bir blok zinciri altyapı şirketidir.

BOBA, Ethereum ağıyla tamamen uyumlu uygulamaların geliştirilmesi için ölçeklenebilir bir platform sağlamak üzere Enya ve OMG vakfı tarafından geliştirilmiştir ve geliştiricilerin hızlı, güçlü ve çok yönlü problemler oluşturmasına yardımcı olabilir.

BOBA belirteci, Boba Network tarafından yönetişimi geliştirmek ve ağ büyümesini ve ayrıca merkezi olmayan finans ekosisteminde (DeFi) kullanıcı benimsemesini teşvik etmek için kullanılır. Boba Network uygulamalarının diğer alanları, onun, değiştirilemez token (NFT) projeleri tarafından kullanımı ve Web3 etkinleştirilmiş güçlendirme uygulamalarıdır.

Boba'nın Kökeni

Alan Chiu ve Jan Liphardt, 2018 yılında Stanford Üniversitesi'nde tanışarak Enya'yı kurdular. Enya'nın kuruluşundan önce Chiu, temel olarak kurumsal teknoloji girişimleri kurduğu ve yatırım yaptığı XSeed Capital'in ortağıydı. Bu arada Liphardt, kariyerinin büyük bir bölümünü profesör olarak geçirdi ve StartX Accelerator'da öğretim üyesi olarak çalıştı ve burada başlangıç ​​şirketlerine donanım ve analitik alanlarında yardım etti.

Test ağı, Mayıs 2021'de, OMGX adını aldı, ancak Enya ve OMG vakfı arasındaki ortak araştırma ve geliştirme çabası nedeniyle daha sonra Boba Network olarak yeniden adlandırıldı. OMG vakfı, Boba Ağı ve OMG Plazma Ağı'na verdiği sürekli destek yoluyla Ethereum ekosisteminin genişlemesine kendini adamış, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Boba Ağı ana ağının resmi lansmanı, verimi artırmak, işlem ve hesaplama ücretlerini azaltmak ve Ethereum ağındaki akıllı sözleşme yeteneklerini geliştirmek amacıyla Eylül 2021'de gerçekleşti.

Boba'nın Temel Özellikleri. Ağ

Boba Network'ün temel özellikleri ve çalışma prensipleri aşağıda tartışılmaktadır:

  • Ucuz işlem maliyeti. Boba, Ethereum tarafından alınan ve işlem başına ortalama 10 – 50 ABD Doları tutarındaki yüksek gaz ücretine bir çözüm sunar. Boba Network, Ethereum'un ana ağındakilere kıyasla birim başına işlem maliyetlerini çok daha düşük seviyelere düşürür. Her 30 saniyede bir, L2'nin gaz fiyatında genellikle 10 Gwei civarında bir değişiklik olur.
  • NFT köprüleme. Boba Network, kullanıcılara NFT varlıklarını hem L1 ile L2 arasında hem de farklı L2 çözümleri arasında basmak, taşımak ve satmak için alan sağlar. Bu, NFT'lerin, özellikle de üç büyük pazarı birleştiren GameFi'nin geliştirilmesinde daha fazla kolaylık ve kolaylık sağladı: takas edilemeyen jetonlar (NFT'ler), merkezi olmayan finans (DeFi) ve blok zinciri tabanlı oyunlar.
  • Hızlı çıkış. Boba Network kullanıcıları, geleneksel Katman 2 çözümlerine kıyasla, paralarını hem ağ içinde hem de dışında birkaç dakika içinde çok daha hızlı transfer edebilirler. Boba Network, topluluk tarafından yönlendirilen likidite havuzları tarafından desteklenen hızlı çıkışlar sunarak İyimser Toplama çıkış süresini birkaç dakikaya indirir. Bu özellik aynı zamanda likidite sağlayıcılarına (LP'ler) teşvikli verim çiftçiliği fırsatları da sunar. Sonuç olarak, kullanıcılar dijital varlıklarına ilgi çekmek için verim çiftçiliğini kullanabilir.
  • Hibrit hesaplama kolaylığı. Boba Network, Ethereum geliştiricilerinin, Amazon tarafından sağlanan bir bilgi işlem platformu olan AWS Lambda'ya benzer şekilde, web ölçeğinde altyapı üzerinde kod yürütmesini sağlayarak, zincir üzerinde gerçekleştirilmesi neredeyse imkansız olan karmaşık algoritmaların uygulanmasını mümkün kılar.
  • Ethereum tarafından korunmaktadır. Boba Network, Ethereum'un güvenliğiyle çalışır, çünkü Ethereum üzerinde İyimser toplama teknolojisinden yararlanan bir Katman-2 protokolüdür.
  • Akıllı sözleşmeler ölçeklenebilirliği. Boba, Ethereum geliştiricilerinin çok fazla maliyete maruz kalmadan DApp'ler oluşturmak için algoritmaları kullanmalarına yardımcı olur. Ağ, geliştiricilerin yürütülen kodu web kapsamlı altyapı üzerindeki algoritmalara eklemesine olanak tanır.

BOBA Token

Boba Network'ün Ethereum tabanlı ERC-20 stake ve yönetişim simgesi BOBA'dır. .

Başlangıçta, 500 milyon BOBA önceden çıkarıldı ve bazı taraflara tahsis edildi, bunun yaklaşık 150 milyonu BOBA dolaşıma girdi. İlk dağıtım, temel olarak, Kasım 2021'deki anlık görüntü sırasında OMG token sahiplerinin 1:1 temelinde BOBA talep etmelerine izin veren airdrop'un (140 milyon BOBA) son ürünüydü.

BOBA, esas olarak topluluk girişimleri ve ağın geleceği ile ilgili kararlardan sorumlu olan Boba Network DAO için yönetişim belirteci olarak işlev görür. Yönetime katılmak için, xBOBA karşılığında BOBA token hissesi sahipleri ve bir oy alırlar. BOBA ödülleri ayrıca Boba hazinesinden stake edenlere dağıtılır. Boba Network ücretleri sabit hale geldiğinde, stake edenlere ağ tarafından kazanılan her işlem ücretinin ve hazineden gelen emisyonların bir kısmı ödenir.

Hazineden alınan BOBA jetonları ayrıca ağ büyümesini teşvik etmek için kullanılır. Bu jetonlar ayrıca likidite madenciliği ödülleri, bir hata ödül programı ve köprü teşvikleri dahil olmak üzere çeşitli girişimleri finanse etmek için kullanılır.

Boba Network'ün Artıları ve Eksileri

Herhangi bir blok zinciri çözümü gibi, Boba da hem olumlu hem de olasılıklarla birlikte gelir.

Boba Network, kullanıcılara düşük işlem maliyetleriyle hızlı veya hızlı tempolu yürütme sağlar, Ethereum'un güvenliğinden ve ademi merkeziyetçiliğinden yararlanmalarını sağlamak. Ağ, NFT'lerin Ethereum'a uygun maliyetli bir şekilde başlatılmasına ve köprülenmesine ve ayrıca topluluk odaklı likidite havuzları ve bir Boba NFT Köprüsü tarafından desteklenen hızlı çıkışlara izin verir.

Dezavantajlara gelince, bu zordur. Boba'nın gerçek değerini belirlemek için. Madeni paranın sağlam temelleri olsa da kısa vadede değerinin bir kısmını kaybetmesi muhtemel.

Sonuç

Boba Network gibi iyimser toplamalar şu anda ön planda. Kullanıcı benimseme ve aktivitede baskınlık. Bununla birlikte, ZK toplamalarının hala çalışma ilerlemesinden geçtiğini gözlemlemek hayati önem taşımaktadır. Tamamen işlevsel hale geldiklerinde, 2. Katman pazarının önemli bir bölümünü İyimser özetlerden ele geçirme olasılıkları var.

Share