DeFiChain (DFI): Bitcoin Ekosistemi için Yerel DeFi

DeFiChain (DFI), Bitcoin ekosistemi için yerel bir DeFi deneyimi sağlamaya yönelik bir projedir. Kullanıcılar, DeFiChain'i kullanarak, DeFi'nin sunduğu tüm özelliklerden ve avantajlardan yararlanabilecekler. Bu kılavuzda DeFiChain'i ayrıntılı olarak tartışacağız ve neler sunduğuna bakacağız.

Şu anda, Bitcoin (BTC) blok zinciri, tamamlanmadığı için karmaşık akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ile uyumlu değildir. Bununla birlikte, gelecekte Bitcoin'e akıllı sözleşme işlevselliği getirmeyi amaçlayan Rootstock (RSK) gibi yeni protokollerin geliştirilmesiyle bu durum değişebilir. Bu arada, birçok proje, çok çeşitli özellikler ve hizmetler sunan Bitcoin'in üzerine DeFi platformları inşa ediyor. Bunlardan biri, Bitcoin ekosistemi için yerel bir DeFi platformu olan DeFiChain'dir (DFI).

DeFiChain (DFI) Açıklaması

Yukarıda bahsedildiği gibi, DeFiChain, Bitcoin ekosistemindeki DeFi uygulamaları için yerel destek sağlamayı amaçlayan ve kullanıcıların çok çeşitli finansal hizmetlere güvenli ve güvenilir bir şekilde erişmesine olanak tanıyan merkezi olmayan bir finans platformudur.

DeFiChain, Bitcoin blok zincirinin bir hard forku. Aşağıdakiler dahil çeşitli özellikler ve hizmetler sunar:

  • Varlık yönetimi. DeFiChain, varlıklarınızı yönetmenin güvenli ve güvenli bir yolunu sunar. DeFiChain platformunu kullanarak varlıkları kolayca ve güvenli bir şekilde ekleyebilir, kaldırabilir veya aktarabilirsiniz.
  • Ticaret. DeFiChain, kripto para birimleri, sabit paralar ve merkezi olmayan varlıklar da dahil olmak üzere çeşitli varlıklarla ticaret yapmanıza olanak tanıyan merkezi olmayan bir borsa (DEX) sunar.

DeFi Hizmetleri sağlamanın yanı sıra DeFiChain ayrıca bir dizi başka şey de sunar. Bitcoin kullanıcıları için çekici bir teklif haline getirecek özellikler. Bunlar şunları içerir:

1. Stake.
2. Likidite madenciliği.
3. Merkezi olmayan varlıklar.
4. Geliştiricilerin dApp'lerini DeFi'ye ayrılmış bir blok zinciri üzerinde oluşturmasına olanak tanır.

DeFiChain platformu aşağıdaki sorunları çözmeyi amaçlar:

  • Verimsiz kripto para birimi değişimleri. Merkezi borsalar genellikle yavaştır ve yüksek ücretler talep eder. DeFiChain'in DEX'i, düşük işlem ücretleri ile hızlı ve verimlidir.
  • Ölçeklenebilirlik eksikliği. Bitcoin blok zinciri ölçeklenebilir değildir ve saniyede yalnızca sınırlı sayıda işlemi gerçekleştirebilir. Bu arada DeFiChain, Bitcoin blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ancak saniyede 2.400 işleme kadar işlem yapabilme yeteneği ile ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır.

DeFiChain Yol Haritası

DeFiChain Vakıf, 2018 yılında Julian Hosp ve U-Zyn Chua tarafından kuruldu. Julian Hosp, kazançlı Merkezi Olmayan Finans hizmetlerine kolay erişim sağlayan lider bir DeFi platformu olan Cake DeFi'nin kurucu ortağıdır. U-Zyn Chua, vakfın CTO'su ve Bitcoin Core'un çekirdek geliştiricisidir. DeFiChain için teknik incelemeyi oluşturdular, ancak daha sonra topluluğun projeyi yönetmesine izin verdiler.

DeFiChain yol haritası dört aşamaya ayrılmıştır:

  • Aşama 1 (2018-2019) – lansman ve ilk geliştirme. 2018 yılında DeFiChain projesi başlatıldı. Ayrıca, 2019'da DeFiChain ana ağı başlatıldı.
  • 2. Aşama (2020). Merkezi olmayan bir borsa başlatıldı.
  • Aşama 3 (2021). 2021'de merkezi olmayan varlıklar kullanıma sunuldu.

DeFiChain ekibi, popüler cüzdanlar ve borsalarla entegrasyon ve yeni özellikler ve uygulamalar geliştirmek gibi platformun geleceği için iddialı planlara sahip. Ekip ayrıca, platformun erişimini daha fazla ülkeye ve yargı alanına genişletmek için çalışıyor.

Yakın vadede DeFiChain, zincir içi yönetişim getirmeyi ve EVM uyumlu bir olan DeFi Meta Chain'i piyasaya sürmeyi planlıyor. Yerel DeFiChain ile paralel olarak blockchain.

Ekip, uzun vadede DeFiChain'i merkezi olmayan finans için gidilecek platforma dönüştürmeyi planlıyor.

DeFiChain, büyüyen bir kullanıcı ve geliştirici topluluğuyla şimdiden güçlü bir başlangıç ​​yaptı. Platform, Haziran 2020'deki ana ağ lansmanından bu yana önemli bir büyüme kaydetti ve ekip, önümüzdeki aylarda ve yıllarda daha hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğinden emin.

DeFiChain Nasıl Çalışır

DeFiChain, kendi ana ağı ve jetonları olan bir DeFi platformudur. DeFiChain, madencilere güvenmek yerine bir Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması kullanır.

DeFiChain ile kullanıcılar, Ethereum'u (ETH) rahatsız eden ölçeklenebilirlik sorunları hakkında endişelenmeden merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilir. DeFiChain saniyede 1.070'e kadar işlem gerçekleştirebilir.

DeFiChain, Bitcoin'in güvenlik modelini kullanan bir Katman-1 blok zinciri çözümüdür. Merkle ağaçlarını kullanarak verileri Bitcoin blok zincirine sabitleyerek çalışır. Bu, DeFiChain'in güvenlik veya ademi merkeziyetçilikten ödün vermeden ölçeklenmesini sağlar. Bu işe yarar çünkü kullanıcılar DeFiChain'e veri eklemek istediklerinde “taahhütte” bu veriler Bitcoin blok zincirine. “Merkle kanıtı” adı verilen özel bir işlem oluştururlar. Bu işlem, kullanıcının eklemek istediği verileri ve verilerin geçerli olduğunun kriptografik kanıtını içerir.

Bitcoin blok zincirinde Merkle kanıtı onaylandıktan sonra, veriler “bağlı” Oradan veriler DeFiChain'e eklenebilir ve ağdaki tüm düğümlerde çoğaltılabilir. Bu yaklaşımın yararı, DeFiChain'in güvenlikten ödün vermeden ölçeklenmesine izin vermesidir. Tüm veriler Bitcoin blok zincirine sabitlendiğinden, kötü niyetli kişiler verileri kurcalayamaz veya zincire geçersiz veriler ekleyemez.

DeFiChain'in Temel Özellikleri

DeFiChain'i birbirinden ayıran çok sayıda temel özellik vardır. diğer protokoller, onu merkezi olmayan finans için güçlü bir platform haline getiriyor.

İlk olarak, DeFiChain, gerçek dünya ve dijital varlıklar da dahil olmak üzere herhangi bir varlığı token haline getirme yeteneği sunar. Bu, DeFiChain ağında farklı varlık türlerini temsil eden çeşitli jetonların oluşturulmasına olanak tanır.

İkinci olarak, DeFiChain, DeFiChain ağındaki varlıkların doğru ve güncel fiyatlandırılmasını sağlayan merkezi olmayan oracle fiyatlandırması sunar. Bu, kullanıcıların DeFiChain ağında varlık ticareti yaparken her zaman en doğru fiyat bilgilerine erişmelerini sağlar.

Bunlar, DeFiChain'i DeFi için güçlü bir platform yapan temel özelliklerden sadece birkaçıdır. Bu özelliklerle DeFiChain, dünya çapında herkesin kullanabileceği çeşitli finansal hizmetler sunabilir.

DeFiChain Uygulamaları

DeFiChain için çok sayıda kullanım durumu vardır. DeFiChain, borç verme ve ödünç alma platformları, sabit paralar ve sentetik varlıklar gibi popüler varlık yönetimi hizmetlerinin merkezi olmayan sürümlerini oluşturmak için kullanılabilir. Ayrıca merkezi olmayan ödeme işleme platformları ve dijital cüzdanlar oluşturmak için de kullanılabilir.

DeFiChain'in kapsamlı dApps paketi, herkesin dijital varlıklarını üçüncü bir tarafa güvenmeden güvenli bir şekilde yönetmesini sağlar. Platform, kullanıcıların ağ güvenliğine katılım için DFI ödülleri kazanırken dijital varlıklar oluşturması, depolaması ve ticaretini yapması için güvenli ve kolay bir yol sağlar.

DeFiChain ile merkezi bir borsaya veya emanetçiye gerek yoktur. Bunun yerine, kullanıcılar yerleşik atomik takas işlevini kullanarak birbirleriyle doğrudan etkileşim kurabilirler.

DeFiChain ayrıca, kullanıcıların dijital varlıklarından faiz kazanmalarını sağlayan birden fazla kripto ve jeton çiftiyle likidite madenciliği sunar.

DFI Tokenomics

DFI belirteci, DeFiChain ağının yerel belirtecidir. DeFiChain ağında işlem ücretlerini ve ödüllerini ödemek için kullanılır. DFItoken, kasalarda teminat olarak da kullanılabilir.

DFI, DeFiChain'in hisse ispatı konsensüs mekanizmasına katılmak için gereklidir. Her işlem ücretinin bir kısmı, paylarıyla orantılı olarak doğrulayıcılara (ağı güvence altına almak için DFI belirteçlerini stake edenler) otomatik olarak yeniden dağıtılır.

Doğrulayıcılar ayrıca blokları başarıyla doğruladıkları için ödüller alırlar ve bu ödüller aşağıdakilerden ödenir: her blok ödülünün bir yüzdesi tarafından finanse edilen bir fon havuzu (her blokla oluşturulan yeni DFI jetonları). Kalan blok ödülü, ağın geliştirilmesini ve bakımını finanse etmek için kullanılabilecek DeFiChain topluluk fonuna ödenir.

Son Düşünceler

DeFiChain, potansiyel olarak artabilecek bir projedir. Bitcoin'in faydası. Merkezi olmayan uygulamalarla etkileşim kurmak, Bitcoin'i kullanıcılar için daha çekici hale getirecek ve daha yaygın olarak benimsenmesine yardımcı olacaktır. DeFiChain, Bitcoin blok zincirine dayalı yeni finansal ürün ve hizmetlerin oluşturulmasına olanak tanır.

Share