MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Nedir?

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, gelişmekte olan piyasa ülkelerinin hisse senetlerine maruz kalma sağlayan bir endekstir. Karşılaştırma, 23 farklı ülkeden 1.300'den fazla hisse senedini içeriyor. Bu kılavuzla nasıl çalıştığını ve yatırımcılar için avantajlarını öğreneceksiniz.

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar endeksinde 27 gelişmekte olan ülkenin ağırlıklı piyasa değeri endeksi sağlanmaktadır. Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik dahil olmak üzere çeşitli bölgeleri kapsar. Bu endekste ağırlıklı olarak büyük ve orta ölçekli firmalar bulunabilir. Endeks ayrıca yatırımcılara her an 1300'ün üzerinde hisse senedi tutmalarına olanak tanıyan önemli bir esneklik seviyesi sunuyor. Endeks ayrıca kötü bir şekilde izleniyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksinin Tarihi

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, gelişmekte olan ve yükselen piyasalarda yatırım performansının izlenmesinde popüler bir ölçüdür. Endeks, her ikisi de hesaplamalarına dahil edilen piyasa takdirini ve temettüleri ölçer. MSCI, Standard & Poor's ve Dow Jones Endeksi 1975'te, dünya çapındaki borsalardan piyasa değerine göre ağırlıklandırılmış verileri birleştiren, dünya çapındaki hisse senedi menkul kıymetlerinin uluslararası bir ölçütü olarak. MSCI, kırk yılı aşkın bir süredir dünya çapında her gün milyarlarca dolarlık yatırımla piyasa değeri ağırlıklı endeks verileri sağlıyor. Dünya çapındaki bölgeleri kapsayan 155 endekste 2.000'den fazla çalışanı bulunan MSCI, her kıtadaki pazarlara hizmet vermek için 29 ofise sahiptir.

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksini Anlamak

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, gelişmekte olan piyasalara sahip 27 ülkedeki büyük ve orta ölçekli firmaların ilerlemesini ölçer. Endeks, hızlı genişlemeler, küresel ticaretle aktif katılım ve küresel piyasalara fayda sağlayan ekonomilerin bazı bölümleri ile daha geçişli bir ekonomik sistemi yansıtıyor.

Gösterge yükselen piyasa endeksi, o zamandan beri 10'dan 1.300'ün üzerine çıktı. 1988'de kuruldu. Gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi piyasalarının performansının bir ölçüsüdür.

MSCI, dünya çapında çeşitli envanter izleme endeksleri sunar. Örneğin, MSCI World Index hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlardaki şirketleri kapsar ve MSCI All Country World endeksi çok çeşitli firmaları izler.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ne yatırım yapma

Daha kapsamlı bir portföy isteyen yatırımcılara, gelişmekte olan piyasa endekslerine veya bu endekslerde listelenen hisse senetlerine yatırım yapmaları daha iyi hizmet verebilir.

Ararken gelişmekte olan bir piyasa endeksi fonu, diğer birçok seçeneğin farkında olmalısınız. iShares teklifindeki büyük miktarda sermaye, muhtemelen çoğu yatırımcı için en iyi seçimdir.

MSCI, dünya çapında envanter takibi için birçok gösterge sunar. Örneğin, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlar ve MSCI Dünya Endeksi, birçok şirketi izleyen MSCI kapsamındadır.

Gelişmekte olan pazarlarda FTSI Gelişmekte Olan Göstergeler gibi göstergeleri izlemek için birkaç ETF ve yatırım fonu mevcuttur. Piyasalar Endeksi. İndeksleme kullanmazlar. Bunun yerine, portföylere dahil edilecek varlıkları seçmek için hisse senedi seçme tekniklerini kullanırlar.

Politik risk korkusu ve piyasa dalgalanmaları, gelişmekte olan piyasaları, onlara yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için riskli gösterebilir. Gelişmekte olan pazarlara yapılan bir yatırımın, potansiyel kayıpların yanı sıra düzensiz getiriler sağlaması beklenir. Potansiyel faydalar önemlidir, ancak yüksek oynaklıktan kaynaklanan potansiyel kayıplar da öyle.

MSCI'ye yatırım yaparken, yatırımcılar, endeksin arkasındaki artıları ve eksileri bir liste olarak değerlendirmelidir. Avantajları şunlardır:

  • MSCI Gelişen Piyasalar Endeksini taklit eden bir fona yatırım yapmak, yatırımcıları küresel ekonomik büyümeye maruz bırakabilir;
  • Uluslararası yatırım yapmak istiyorsanız, bu endeksin performansını izlemek için bilgilendirici bulacaksınız;
  • 27 farklı ülkeden 1.300'ün üzerinde hisse senedi ile, bu endeksin geniş bir görünümünü sunar. borsanın dünya genelindeki performansı.

Ancak, tüm gelişmekte olan piyasalar değişen derecelerde düşük riskli yatırımlardır, ancak bu endeks ılımlı bir yaklaşım sunar. Endeksler söz konusu olduğunda, MSCI Dünya Endeksi daha az riskle daha iyi performans gösterdi.

MSCI Bileşenleri

31 Mart 2021 itibariyle 1.392 şirket MSCI Gelişen Piyasalar Endeksini oluşturdu. Bunlardan en iyi beşi şunlardır:

  • Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Limited (Tayvan),
  • Tencent Holdings Limited (Çin),
  • Alibaba Group Holding Limited (Çin),
  • Samsung Electronics (Güney Kore),
  • li>
  • Meituan B (Çin).

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, en büyük 27 gelişmekte olan piyasa (EM) ülkesinin büyük ve orta ölçekli bir endeksidir. Her EM ülkesinin halka açıklık ayarlı piyasa kapitalizasyonunun yaklaşık %85'ini kapsar.

Gelişmekte Olan Piyasalar, son birkaç yılda iyi bir hızda ilerleyen ancak henüz başarılı olamayan ekonomilerdir. henüz küresel refahın kapısını çaldı. Gelişmiş finansal sistemler gibi daha pratik eksikliklere ek olarak, genellikle katı bir hukuk kuralı veya mülkiyet haklarından yoksundurlar. EM ülkeleri Arjantin, Brezilya, Şili, Çin, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, Endonezya, Kore, Kuveyt, Malezya, Meksika, Pakistan, Peru, Filipinler, Polonya, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayvan, Tayland, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Sonuç

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ne yatırım yapmak çeşitli şekillerde yapılabilir. Yatırımcılar, bir MSCI hisse senedi endeksine veya bunu bir kıyaslama olarak kullanan bir fona yatırım yapmayı seçebilirler. Riskten kaçınan yatırımcılar bu tekniklerden birini kullanmaya devam etmeli, risk alanlar ise her ikisinden de faydalanabilir.

Share